Letovi između Mostara i Barija kreću 2. maja, evo koliko će koštati karta

Nova linija

07.03.2024. 22:31
  • Podijeli:
aerodrom mostar 23-65cb11328c5e7.webp Foto: Facebook

Zračna veza između Mostara i Barija bit će zvanično uspostavljena 2. maja, a italijanska aviokompanija SkyAlps koja će prevoziti putnike dva puta sedmično avionom Dash 8-Q400 je već pustila u prodaju karte po cijeni od 69 eura po smjeru.

Letovi između ove dvije destinacije održavat će se svakog četvrtka i nedjelje od 2. maja, sa planom polaska iz Barija u 13:40 sati i dolaskom u Mostar u 14:35 sati, dok su je u suprotnom smjeru polazak iz Mostara najavljen u 12:00 sati i dolazak u Bari u 12:55 sati.

Nova zračna veza koja je za mostarski aerodrom od neprikosnovenog značaja smatra se veoma važnom i u Italiji piše talijanski stručni časopis za turizam Travel Quotidiano.

Predsjednik Aeroporti di Puglia Antonio Maria Vasile je kazao kako pokretanje nove zračne veze između Barija i Mostara, ne samo da će putnicima ponuditi pogodnu opciju putovanja između dvije destinacije, već će doprinijeti i jačanju ekonomskih veza, kulturnih, turističkih, ali prije svega vjerskih.

"Bari, Mostar, Međugorje i obližnje Sarajevo su mjesta obožavanja i mira. Mjesta koja svake godine privlače milione posjetitelja na putovanjima vjere koja spajaju teritorije, ali prije svega duše", kazao je Vasile.

Predsjednik SkyAlpsa Josef Gostner smatra da veza između Barija i Mostara predstavlja vezu s velikim potencijalom za SkyAlps, kako s turističkog gledišta, tako i za vjerska putovanja.

"Zadovoljstvo nam je proširiti naš program letenja za i iz Mostara, koji pored Barija uključuje i veze sa Rimom, Veronom i Minhenom. Let će trajati otprilike jedan sat i njime će se upravljati visoko efikasnim avionima koji proizvode do 50 posto manje emisija i manje buke tokom polijetanja i slijetanja od drugih regionalnih mlaznjaka", rekao je Gostner.

Nova ruta, kako se procjenjuje u Italiji, zadovoljava potrebe vjernika koji će u Bosnu i Hercegovinu moći stići za manje od sat vremena, te će, kako navode, izgraditi i most za one iz BiH koji žele upoznati kulturno i historijsko blago te sva bogatstva i blagodati na njihovim prostorima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()