Konačno: Uskoro letovi iz Mostara za Zagreb, cijena karti "poskupa"

Aerodrom u gradu na Neretvi već dugo vremena posluje negativno

14.04.2023. 21:59
  • Podijeli:
croatia airlines anadolija 23-6409c6c188a43.webp Foto: Anadolija

Konačno se i to desilo. Aerodrom Mostar nakon dugo vremena opet ima redovnu liniju na kojoj će Croatia Airlinesa od 3. maja vazdušnim saobraćajem povezivati Mostar sa Zagrebom.

Tako su danas u prodaju puštene i karte koje se mogu kupiti od po cijeni od 89 do 108 eura.

Karte su puštene u prodaju na web stranici Croatia Airlinesa, a za putovanje u jednom smjeru od Mostara do Zagreba bez prtljage je potrebno izdvojiti 89 eura, dok je karta za let u istom smjeru s prtljagom 108 eura.

Cijena karte od Zagreba do Mostara je skuplja za 10 eura, pa je tako za let bez prtljage potrebno izdvojiti 99 eura, a s prtljagom 119 eura, dok je cijena povratnih karata bez prtljage 119 eura.

Letovi će četvrtkom i nedjeljom polaziti u 23:00 sati iz Zagreba, s povratnom linijom iz Mostara sljedećeg jutra, tako da će stizati u Zagreb 07:00 sati, te omogućujući putnicima spajanje na letove Croatia Airlinesa za Evropu, a operacije će se nastaviti avionom Dash 8. Croatia Airlines.

Podsjećamo, aerodrom u Mostaru već dugi niz godina obara rekorde, ali one neslavne, kada je u pitanju broj posluženih putnika u godini. Tako je od početka 2023. godine sa aerodroma u Mostaru "odletjelo" svega 35 putnika.

UNA je već ranije u nekoliko navrata pisala o problematici u radu i poslovanju ovog aerodroma, i nadati se da će ponovno uvođenje linije za Zagreb značiti i konačan izlazak iz krize, koja nikome ne odgovara, pogotovo kada se uzme u obzir potencijal koji je na raspolaganju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()