Komemoracija Saši Petroviću u petak u Kamernom teatru 55

Oproštaj od velikog glumca

28.01.2023. 17:05
  • Podijeli:
sasa_petrovic anadolija-63d4bdaf4f5b1.webp Foto: Anadolija

Komemoracija Saši Petroviću bit će održana u petak u Kamernom teatru 55 u Sarajevu.

"Komemoracija povodom smrti našeg dragog kolege i prijatelja Saše Petrovića, koji je ostavio neizbrisiv trag, održat će se u petak,  3. februara, u 14 sati na sceni Kamernog teatra 55",  saopćeno je iz ove teatarske kuće

Također će u galeriji Kamernog teatra 55 „Gabrijel“ biti otvorena knjiga žalosti, u koju će se svi poštovaoci Saše Petrovića moći upisati i izraziti riječi žaljenja.

Podsjećamo, Saša Petrović je  igrao u predstvama: „Krokodil Lacoste“, „Kad bi naglas govorili“, „Tri sestre“ te u ostvarenjima „Hajde da se volimo“, „Ovo malo duše“, „Kuduz“, „Ničija zemlja“, „Lud, zbunjen, normalan“, „Vratiće se rode“, „Gori vatra“, „Nafaka“.

Prvu glavnu filmsku ulogu je ostvario u filmu Srđana Vuletića „Teško je biti fin“ za koju je dobio nagradu „Srce Sarajeva“ za najboljeg glumca. Glumci poput Saše Petrovića nikada ne umiru – naveli su nešto ranije danas iz Kamernog teatra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()