Jedan od najbogatijih ljudi u BiH gradit će luksuzni hotel u Hrvatskoj

Već četiri godine investitor čeka donošenje ovog plana koji će detaljno propisati uvjete gradnje

29.06.2024. 07:40
  • Podijeli:
makarska2-pr.jpg

Jedan od najuspješnijih poduzetnika u Bosni i Hercegovini – Petar Ćorluka, kreće u izgradnju novog hotela na makarskoj rivijeri.

Gradnju će mu omogućiti odluke koje su donesene na posljednjoj sjednici Općine Baška, a koje se tiču izradi Urbanističkog uređenja ugostiteljsko-turističke zone gdje će se hotel nalaziti.

Ova zona je dio na kojemu su izgrađeni hotel Hrvatska i turističko naselje s bungalovima Urania, a koje je 2019. i 2020. godine kupio Ćorluka, inače vlasnik vlasnik tvornice “Violeta” iz Gruda i čapljinske Laste.

Već četiri godine investitor čeka donošenje ovog plana koji će detaljno propisati uvjete gradnje, pa do sada nije ulazio u ozbiljnija ulaganja.

No osim ove zone UPU se donosi i na dio gdje će se graditi novi hotel “Marea Alta”. Ćoruka je rekao da je zadovoljan činjenicom da je odluka o donošenju UPU-a donesena.

– Riječ je o lokaciji na kojoj je Kruno Žulj želio graditi hotel. Mi smo kupili zemlju, a građevinska dozvola za objekt već postoji. No mi smo smanjili gabarite, planiramo ići na komfornije i veće sobe, uz više zelenila. U načelu nas sve zadovoljava, kakvi se god uvjeti propišu, mi ćemo se prilagoditi – kazao je Ćorluka za Makarska danas.

Kakav je koncept novog hotela, ide li se na family hotel ili nešto drugo, odvratio je kako to još nisu razradili.

Kako neslužbeno saznaje Makarska danas, poslovne investicije Petra Ćorluke odnosno firme Marea Alta dobile su oznaku investicija od interesa RH te će i ishođenje dozvola ići na drugoj, a ne lokalnom nivou.

U samoj odluci o pokretanju UPU-a kao razlozi se navodi kako se radi o pretežito izgrađenom građevinskom području ugostiteljsko-turističke namjene za koji je planirana urbana preobrazba te dijelom o neizgrađenom i neuređenom području ugostiteljsko-turističke namjene za koji je planirana nova gradnja.

Ističe se i utvrđivanje uslova gradnje novih građevina sukladno vrijednostima šireg prostora, osiguranje infrastrukturnih i drugih uvjeta u skladu s ciljevima i planskim rješenjima utvrđenim planom višeg reda, obogaćivanje turističke ponude Općine Baška Voda i cjelokupne destinacije…

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()