Javni prijevoz u Sarajevu će od 1. januara raditi cijelu noć: Od ponoći do ujutro će biti besplatan

Najavio resorni ministar

13.12.2023. 19:35
  • Podijeli:
tramvaji_sarajevski 3-1664291343180.webp Foto: Una

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta (SDP) večeras je najavio da će javni prijevoz u ovom kantonu funkcionisati i nakon ponoći do jutarnjih sati.

To je najavio na večerašnjem SDP-ovom skupu "Djela, a ne riječi" na Ilidži. Istakao je da će taj prijevoz biti dostupan već od 1. januara sljedeće godine te da će u navedenom periodu dana (od ponoći do jutarnjih sati) biti besplatan. Ovim će Kanton Sarajevo imati javni prijevoz koji je u funkciji 24 sata. Više detalja o ovoj odluci bit će naknadno poznato.

Trenutno vozila javnog prijevoza saobraćaju do ponoći i počinju saobraćati nešto poslije 5 sati. Ranije je bilo nekoliko inicijativa da javni prijevoz funkcioniše tokom cijele noći, a Šteta je tada poručio da će se razmotriti ove inicijative.

Ova odluka je nastavak poboljšanja javnog prijevoza u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Također je ranije najavljena reorganizacija linija javnog prijevoza.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()