Infinity IG o sankcijama: Pokušaj udara na poslovanje i više od 800 visokoobrazovanih radnika

Nastavak pokušaja političke manipulacije kojima su izloženi već nekoliko godina u samoj Bosni i Hercegovini kako bi se narušio njihov poslovni ugled, ocjenjuje Infinity IG

18.06.2024. 18:27
  • Podijeli:
2infinity-pr-clanak_800x480px-768x461 Cropped (1)-6671b5305bd7f.webp Foto: Infinity

Infinity International Group i njene članice najoštrije su osudili odluku Kancelarije za kontrolu imovine stranaca pri Ministarstvu finansija SAD da uvedu sankcije za pojedince i kompanije koje rade i posluju u okviru njihove grupacije.

U saopštenju ističu da je u pitanju nastavak pokušaja političke manipulacije kojima su izloženi već nekoliko godina u samoj Bosni i Hercegovini kako bi se narušio njihov poslovni ugled i pokušalo ugroziti uspješno poslovanje na tržištima nekoliko zemalja.

"Današnji potez američke administracije samo potvrđuje da je jedini cilj da se ospori vrijednost, kredibilitet, uspješni projekti i kvalitet našeg rada s ciljem da se poljulja povjerenje koje smo godinama stvarali i opravdali kod naših poslovnih partnera. Sankcije ovakvog formata su, prije svega, pokušaj udara na više od 800 visokoobrazovanih radnika koji svakodnevno stvaraju novu vrijednost i doprinose boljem privrednom ambijentu u cijeloj Bosni i Hercegovini", ističu iz Infinity International Group.

Takođe, dodaju, jasno je da se ovim pokušava otvoriti prostor konkurenciji iz energetskog i IT sektora da ostvare jači uticaj na tržištu.

"Zbog toga ćemo biti prinuđeni da preduzmemo sve pravne korake kako bismo zaštitili svoje poslovanje i ugled koji nesumnjivo imamo u našoj poslovnoj zajednici", zaključuje se u saopštenju Infinity IG.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()