Humani čin pripadnika OSBiH: Pružili prvu pomoć vozaču povrijeđenom u nesreći u Salakovcu

Jedna osoba smrtno stradala

10.06.2024. 13:53
  • Podijeli:
os bih salakovac os bih-6666e811e95e9.webp Foto: OS BiH

Pripadnici Oružanih snaga BiH, vodnik Asmir Tufekčija i kaplar Eldin Boloban pružili su pomoć povrijeđenim osobama nakon saobraćajne nesreće u Salakovcu u kojoj je jedna osoba stradala.

Nesreća se dogodila na dionici puta između Mostara i Jablanice, tačnije u mjestu Selakovac, kada su se sudarili kamion i dva automobila, a pripadnici 4. pbr Artiljerijskog bataljona Livač u Mostaru odmah su pritekli u pomoć povrijeđenom vozaču, te su pozvali policiju i vatrogasce.

Kako je kazao Boloban, bez razmišljanja su krenuli prema unesrećenima kako bi im pružili pomoć.

„Prišli smo kada smo vidjeli da se u jednom od automobila nalazi osoba koja daje znakove života, a nažalost druga osoba nije davala znakove života. Odlučili smo da pomognemo unesrećenom vozaču i pružili smo mu prvu pomoć. Izvukli smo ga iz vozila, dali mu vodu, umili i svezali mu rame. Poslije su ga odvezli u mostarsku bolnicu, kako su nam kazali nije životno ugrožen“, kazao je Boloban.

Ovo je još jedna potvrda da pripadnici OS BiH s razlogom nose uniformu naše vojske i da su spremni u svakom trenutku pomoći unesrećenim građanima, poručili su iz OSBiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()