Hoće li uskoro Emirates početi direktno letjeti iz Sarajeva?

Aerodromi u regionu se nadaju da će privući jednu od najveći aviokompanija na svijetu

09.08.2023. 07:28
  • Podijeli:
emirates avion pixabay-64d201019add0.webp Foto: Pixabay

Aerodromi u regionu sve se više nadaju da će privući Emirates dok se ova aviokompanija priprema za preuzimanje novih širokotrupnih aviona sljedeće godine. Beograd i Sarajevo gledaju na operacije jednog od najprometnijih svjetskih međunarodnih prijevoznika, dok Zagreb želi da ta kompanija obnovi letove za Hrvatsku.

Međutim, konkurencija raste jer je Grčka pozvala Emirates da razmotri mogućnost pokretanja letova za Solun, koji bi se nastavljali za New York.

“Stanovnici balkanskih zemalja radije putuju u inozemstvo preko Soluna. Aerodrom trenutno povezuje s nekoliko gradova diljem Balkana, uključujući Beograd, Zagreb i Tiranu. Potencijal je velik i doprinio bi uspostavljanju Soluna kao središta za Balkan”, priopćila je grčka vlada.

Iz Sarajevskog aerodroma ranije su rekli da bi postojeće operacije iz Dubaija, koje održava hibridni prijevoznik Flydubai, mogle biti dodatno proširene dolaskom Emiratesa, javlja Ex-Yu Aviation.

“Iskreno se nadamo da će respektabilna avio kompanija kao što je Emirates razmotriti i prihvatiti našu ponudu kako bismo započeli pregovore. Između UAE i naše zemlje postoji velika potražnja i potencijal. Flydubai je naš dugogodišnji partner i s njima odlično sarađujemo. U narednom periodu radit ćemo na daljnjem unapređenju našeg partnerstva”, poručili su iz čelni ljudi najvećeg aerodroma u BiH. Emirates je također proveo studiju izvodljivosti o operacijama u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, pokazujući solidnu, iako izrazito sezonsku, potražnju kako u premium tako i u ekonomskoj kabini.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()