EUFOR: Nemamo dokaze ni informacije o bilo kakvim paravojnim kampovima u BiH

Koriste različita sredstva za sticanje detaljnog i objektivnog uvida u sigurnosnu situaciju u BiH

28.11.2023. 14:34
  • Podijeli:
eufor-anadolija-2-.jpg

Iz EUFOR-a su naveli da nisu zaprimili dokaze ili informacije koji bi potvrdili prisustvo ili aktivnosti bilo kakvih paravojnih kampova na području Bosne i Hercegovine, a o kojim su proteklih dana govorili predstavnici Republike Srpske u pismu SAD-u i EU te ministar odbrane BiH Zukan Helez.

Dalje ističu, kako bi održavali sveobuhvatan pregled situacije na terenu, EUFOR koristi različita sredstva za sticanje detaljnog i objektivnog uvida u sigurnosnu situaciju u BiH.

"Povrh načina za prikupljanje podataka i sredstava koji su nam na raspolaganju, EUFOR održava redovne kontakte sa svojim partnerima u bh. vlastima, od lokalnog do državnog nivoa, koji se bave sigurnosnim pitanjima", naveli su u odgovoru za Klix.ba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()