Erdogan s članovima Predsjedništva BiH: Očuvanje mira i stabilnosti BiH važni za Tursku

Sastanak na marginama 3. Diplomatskog foruma u Antaliji

02.03.2024. 15:00
  • Podijeli:
predsjednistvo bih erdogan anadolija-65e34ce776de2.webp Foto: Anadolija

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan istaknuo je da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Turkiye te da će odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Turkiye po ovim pitanjima biti sve jači, javlja Anadolu.

Na marginama 3. Diplomatskog foruma u Antaliji Erdogan se sastao s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, članovima Predsjedništva Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović.

Iz Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turkiye navedeno je da je na sastanku bilo riječi o odnosima Turkiye i BiH, regionalnim i globalnim pitanjima.

Erdogan je istaknuo da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Turkiye te da će se odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Turkiye po ovim pitanjima sve više nastaviti.

Turski predsjednik je izjavio kako će se nastaviti poduzeti koraci za povećanje obima trgovinske razmjene dviju zemalja i njihove suradnje na svim poljima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()