Džuvo i zvanično kandidat za direktora OSA-e

Ranije postojale pravne dileme u vezi reizbora na čelu ove institucije

13.02.2023. 13:21
  • Podijeli:
almir dzuvo nezavisne 22-63ea2b0032f00.webp Foto: Nezavisne

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković potvrdio je da je Almir Džuvo kandidat za direktora OSA-e BiH.

On je kazao da su postojale pravne dileme oko toga da li on ima pravo biti reizabran obzirom da je proveo već dva mandata na čelu ove institucije, a da su svi pravni stručnjaci utvrdili da nema nikakvih prepreka.

Razlog tome je to što je nakon njegova dva mandata postojala pauza.

Inače, na današnjoj sjednici Izvršno-obavještajnog odbora donesena je odluka da direktor Obavještajno - sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić bude razrješen dužnosti.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()