Državljani BiH mogu napustiti Izrael sa aerodroma Ben Gurion

Otvoren je saobraćaj, ali se neki letovi otkazuju

12.10.2023. 13:04
  • Podijeli:
tel aviv aerodrom reuters-6527c9cb9c9cc.webp Foto: Reuters

Ambadada od početka sukoba u Pojasu Gaze nije zaprimila ni jednu informaciju o povrjeđenim ili eventualno stradalim građanima BiH, javili su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

"Jučer je bilo nekoliko poziva naših građana koji imaju dvojno državljanstvo. U ovom trenutku niko iz našeg regiona ​ne organizuje evakuacijske letove. Postoji opcija komercijalnih letova ukoliko se neko odluči da napusti Izrael da Ambasada asistira.

Naša državljanka koja je kontaktirala Ambasadu kasno preksinoć odletjela je avionom EL ALa za Veneciju. Javila se i zahvalila na svim informacijama koje su joj pružene, a koje su joj pomogle da bezbjedno napusti Izrael. Ambasada je za nju i njeno dijete bila obezbjedila smjestaj. S obzirom da naši građani nemaju obavezu da se javljaju Ambasadi, mi nemamo informaciju koliko ih ima u Izraelu. U svakom slučaju spremni smo da pomognemo svima u skladu sa našim mogućnostima.

Aerodrom Ben Gurion je otvoren za saobraćaj ali sve više kompanija otkazuje letove. Tokom jučerašnjeg dana više puta je oglašavana uzbuna u Tel Avivu. Noćas i jutros je mirno. Ambasada BiH do daljnjeg ne preporučuje putovanje u Izrael - navode.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()