Zbog oluje hiljade potrošača bez struje, najteže u Gradišci

Bez napajanja električnom energijom 20 srednjenaponskih dalekovoda i dijelova dalekovodnih trasa sa više hiljada potrošača

22.07.2023. 13:47
  • Podijeli:
dalekovod električna energija struja.jpg Foto: Pixabay

Na distributivnom području "Elektrokrajine" trenutno je bez napajanja električnom energijom 20 srednjenaponskih dalekovoda i dijelova dalekovodnih trasa sa više hiljada potrošača, a najteža situacija je na području Gradiške gdje su u ispomoć stigle monterske ekipe iz Banjaluke, Prijedora i Šipova.

Iz "Elektrokrajine" navode da sve raspoložive ekipe rade na otklanjanju kvarova rješavajući prioritetno srednjenaponsku mrežu, a zatim i niskonaponsku mrežu, te da se u toku dana očekuje puštanje svih dalekovoda pod napon koji su nakon sinoćnjeg nevremena ostali bez napona.

Na niskonaponskoj mreži pričinjena je materijalna šteta koja se ogleda u velikom broju polomljenih i srušenih stubova, pokidanih provodnika, polomljenih i počupanih krovnih nosača i slično.

"Zbog obimnosti i složenosti radova, potrošače molimo za strpljenje i razumijevanje. Monterske ekipe uniniće sve da do kraja dana otklone i većinu pojedinačnih kvarova na niskonaponskoj mreži", poručili su iz "Elektrokrajine".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()