Za vikend nam se vraća sunce, uživajte do utorka jer slijedi nova promjena

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C

27.10.2023. 10:00
  • Podijeli:
vrijeme_BiH_anadolija 1-650abcbf16f2d.webp Foto: Anadolija

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno, a lokalno je registrovana slaba kiša na području Hercegovine, Krajine, istoku i sjeveroistoku Bosne. Ipak, za vikend na očekuje ljepše vrijeme.

U subotu će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Slabi lokalni pljuskovi su najizgledniji na području Hercegovine. U Bosni rijetko može pasti malo kiše od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U nedjelju će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U ponedjeljak se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C.

U utorak se očekuje naoblačenje koje će širom zemlje usloviti kišu i pljuskove. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()