Vodostaj Sane u porastu u Prijedoru, u Sanskom Mostu opada

Vodostaj je trenutno 400 centimetara, a na 420 se proglašava prvi stepen odbrane od poplava

20.11.2022. 20:32
  • Podijeli:
Prijedor vodostaj foto SRNA-1668972726317.webp Foto: SRNA

Vodostaj rijeke Sane na mjernom mjestu kod gradskog mosta u Prijedoru trenutno je 400 centimetara, a Gomjenice 425 centimetara, saopšteno je večeras iz prijedorske Gradske uprave.

Na terenu su i dalje ekipe Civilne zaštite grada Prijedora i Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice, čiji pripadnici ističu da nema izlivanja rijeka iz korita.

Šef gradskog Odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta rekao je da vodostaj Sane uzvodno u Ključu stagnira, a u Sanskom Mostu opada, što su pokazatelji da će situacija i u Prijedoru biti uskoro povoljnija.

"Na vodostaj od 420 centimetara na području grada proglašava se prvi stepen odbrane od poplava, a budući da kiša više ne pada, u narednim satima očekujemo stagnaciju i opadanje vodostaja", naglasio je Krneta.

Starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedora Radovan Martić potvrdio je da su imali jednu intervenciju u LJubiji, gdje su vatrogasci ispumpavali vodu iz podrumskih prostorija u Ulici Drage Lukića zbog nadolaska bujičnih voda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()