Triple-double Dončića i plasman Slovenije u narednu fazu kvalifikacija za Olimpijske igre

Sve tri selekcije grupe Hrvatske, Slovenija i Novi Zeland imaju po tri boda, ali u play-off idu Hrvati i Slovenci, Novi Zeland otpad zbog najlošije koš razlike

04.07.2024. 19:15
  • Podijeli:
luka dončić, 7 sept 2023 - profimedia (2)-6660533fc4d99.webp Foto: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Slovenije savladala je ekipu Novog Zelanda rezultatom 104:78 u kvalifikacijama za Olimpijske igre i plasirala se u play-off.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Luka Dončić koji je upisao triple-double s 36 poena, 10 asistencija i 11 skokova. Pratio ga je i Josh Nebo s 20 poena, 12 uhvaćenih lopti. U timu Novog Zelanda najbolji je bio Shea Ili koji je zabio 28 poena uz 10 skokova i 4 asistencije.

Sve tri selekcije grupe Hrvatske, Slovenija i Novi Zeland imaju po tri boda, ali u play-off idu Hrvati i Slovenci, Novi Zeland otpad zbog najlošije koš razlike.

Strepili su košarkaši Hrvatske do kraja duela Slovenaca i Novozelanđana. Sastavu Aleksandra Sekučića trebala je pobjeda od 29 i više razlike za prvo mjestu u grupi, ali na kraju je bilo 26 razlike. Hrvati su na ovaj način izbjegli vjerovatno selekciju Grčke, kojoj treba večeras pobjed nad Egiptom kako bi zakazala meč sa Slovenijom. Hrvatska će najvjerovatnije za protivnika u narednoj fazi kvalifikacija imati Dominikansku Republiku.

Prve dvije ekipe iz svih grupa plasirat će se u polufinale, a najbolji će ostvariti učešće na Olimpijadi i pridružiti se već kvalifikovanim reprezentacijama: Francuska, SAD, Kanada, Australija, Južni Sudan, Japan, Srbija i Njemačka.

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()