Udruženje peradara tvrdi da se u BiH odleđeno meso prodaje kao svježe

Pozvali su nadležne inspekcije i institucije da pojačaju kontrole i zaštite zdravlje bh. građana

30.04.2023. 12:03
  • Podijeli:
piletina-pixsell.jpg

Prema informacijama kojima raspolaže Udruženje peradara FBiH, jučer je u Bosnu i Hercegovinu ušlo osam kontejnera smrznutog pilećeg filea iz Turske, saopćeno je iz ovog udruženja.

"Potaknuti ranijim praksama, opravdano smo zabrinuti da je pomenuta količina zaleđenog mesa prošla proces odleđivanja i da se, potom, našla na prodajnim mjestima gdje se prodaje kao "svježe meso". Osim što je riječ o nelojalnoj konkurenciji koja predstavlja udar na domaću proizvodnju, prvenstveno je riječ o nezakonitim radnjama koje su opasne po zdravlje ljudi.

Pozivamo nadležne inspekcije i institucije da pojačaju kontrole i zaštite zdravlje bh. građana, kao i nas istinske proizvođače koji zbog ovakvih praksi nestajemo.

Pozivamo i cjelokupnu javnost da, u susret prazniku rada i povećanoj konzumaciji mesa, povede računa pri odabiru proizvođača. Pri odabiru proizvođača, educirajte se posjeduje li proizvođač farme za uzgoj, klaonicu i tako dalje. Ukoliko je odgovor "ne", vjerovatnost je da je pred vama meso iz Turske, koje nije svježe", naveli su u saopćenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()