U Sarajevu uništena slika ubijenog Alexeja Navaljnog postavljenu uz cvijeće i svijeće

Na mjestu gdje je Navaljnom odata počast, zapaljene su i svijeće uz fotografiju Navaljnog kao i citat na ruskom jeziku "Pobijedit će onaj ko slijedi istinu"

19.02.2024. 21:40
  • Podijeli:
navaljni_Sarajevo_slika_foto_Armin Durgut_PIXSELL-65d38a2879b96.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Prolaznik je danas uništio sliku Alexeja Navaljnog postavljenu uz cvijeće i svijeće u centru Sarajeva.

Naime, na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović, u centru Sarajeva, u ponedjeljak, 19. februara, je odata počast ruskog opozicionaru Alekseju Navaljnom koji je u petak, 16. februara, pronađen mrtav u zatvoru gdje je odsluživao svoju kaznu.

Na mjestu gdje je Navaljnom odata počast, zapaljene su i svijeće uz fotografiju Navaljnog kao i citat na ruskom jeziku "Pobijedit će onaj ko slijedi istinu".

U opisu na jednoj od fotografija je navedeno da je Navaljni "ubijen u ruskom zatvoru".

Podsjetimo, Aleksej Navaljni, 47-godišnji bivši advokat, pao je u nesvijest i umro u petak, 16. februara, nakon šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk u Harpu, oko 1900 km sjeveroistočno od Moskve, gdje je služio tridesetogodišnju zatvorsku kaznu, saopćeno je iz zatvorske službe.

Uzrok njegove smrti još uvijek nije utvrđen, a mnogi smatraju kako je Navaljni zapravo ubijen.

Ruska opoziciona aktivistkinja Julija Navaljna optužila je u ponedjeljak, 19. februara, ruskog predsjednika Vladimira Putina za ubistvo njenog supruga, ruskog političara Alekseja Navaljnog, dodavši da će nastaviti posao svog supruga i da želi da izgradi slobodnu Rusiju.

"Želim da živim u slobodnoj Rusiji, želim da izgradim slobodnu Rusiju", rekla je Navaljna u video-obraćanju objavljenom na YouTubeu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()