Građani na ovo čekali osam godina: U naselju Česma počela izgradnja mosta na rijeci Vrbas

Rok za završetak planiran za 36 mjeseci

05.11.2022. 11:49
  • Podijeli:
most_cesma -una 2-1667645099556.webp Foto: UNA

U banjalučkom naselju Česma danas je započela izgradnja mosta na rijeci Vrbas. Za ovaj projekat izdvojeno je 6,7 miliona KM, a rok za završetak radova na koji građani čekaju punih osam godina planiran je za 36 mjeseci.

Izvođače radove čini grupa od 3 ponuđača.

Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa za realizaciju projekta izgradnje mosta u naselju Česma potpisali su Grad Banjaluka i Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske".

Ovo će biti jedan novi trg, novo mjesto za okupljanje. Građani Česme i Kumsala na ovoj most čekali su 8 godina, još od poplava 2014. godine.

"Novi most u Česmi biće armirano - betonske konstrukcije, dužine skoro 173 metra, širine 16 metara i sa 2 saobraćajne trake. Dvije pješačke staze i dvije biciklisticke u planu su mosta", rekao je v.d. direktora Puteva RS, Davor Kostrešević.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()