Trgovci sami predložili: Cijene brašna biće još niže

Oni su pozvali i svoje kolege proizvođače iz drugih sektora da se pridruže i daju doprinos društveno odgovornom poslovanju.

23.02.2024. 14:50
  • Podijeli:
Brašno (1)-642d7ac1ec8d0.webp Foto: Pixabay

Trgovci u Federaciji BiH /FBiH/ koji učestvuju u dobrovoljnoj akciji "zaključavamo cijene" predložili su dodatno smanjenje cijene brašna u pakovanju od 25 kilograma, a uskoro bi se na spisku trebali naći i proizvodi za oboljele od celijakije i dijabetesa, saopšteno je iz federalnog Ministarstva trgovine.

U dosadašnjoj akciji snižena cijena brašna pakovanog po 25 kilograma iznosila je 23,95 KM, a nova cijena je 22,20 KM, navodi se u saopštenju i dodaje da su ovo smanjenje omogućili domaći mlinari koji su snizili nabavnu cijenu brašna.

"Domaći proizvođači koji su do sada učestvovali u ovom projektu, na posljednjem sastanku na kojem je dogovoreno produženje akcije, izrazili su zadovoljstvo rezultatima i ocijenili da su svi akteri zabilježili pozitivne efekte akcije", ističu iz ovog ministarstva.

Oni su pozvali i svoje kolege proizvođače iz drugih sektora da se pridruže i daju doprinos društveno odgovornom poslovanju.

Federalno Ministarstvo trgovine pregovara sa trgovcima da na prošireni spisak budu uvršteni i određeni prehrambeni proizvodi neophodni za ishranu oboljelih od dijabetesa i celijakije, kako bi se izašlo u susret i ovim specifičnim kategorijama kupaca.

Akcija "zaključavamo cijene" trajaće do 15. juna, a u drugom krugu biće sniženo "50 plus" proizvoda.

U akciji učestvuju 32 trgovačka subjekta koji imaju više od 2.500 prodavnica, a poziv je otvoren i u drugom krugu akcije da se pridruže trgovci i domaći proizvođači, navodi se u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()