Tokom noći oštećen nacionalni spomenik BiH: “Pomoći će nadzorne kamere”

Portparol Uprave policije MUP-a HNK-a Ljudevit Marić za Radio Slobodna Evropa je rekao da je to učinjeno u noći 22. maja kao i da počinilac nije poznat

22.05.2024. 20:25
  • Podijeli:
inat_cuprija_Stolac_foto_Stolac_City-664e33e882102.webp Foto: stolac.city

Oštećen je most “Inat ćuprija” u Općini Stolac. Kako navodi Stolac city, prema dostupnim informacijama, oštećenja su nastala tokom noći, no nije poznato jesu li ih uzrokovali ljudski faktor ili nevrijeme.

Portparol Uprave policije MUP-a HNK-a Ljudevit Marić za Radio Slobodna Evropa je rekao da je to učinjeno u noći 22. maja kao i da počinilac nije poznat.

“Jedna osoba iz Stoca je cijeli slučaj prijavila policiji. Traga se za počiniocem, a pomoći će snimci sa nadzornih kamera sa okolnih objekata”, kazao je Marić.

Fotografije prikazuju značajna oštećenja na mostu, koji je poznat kao jedan od simbola Stoca.

Građani su zatečeni i uznemireni, postavljajući pitanje ko je odgovoran za ovu štetu.

Lokalne vlasti i policija već su obaviještene o incidentu. Istraga će utvrditi je li uzrok oštećenja ljudska nepažnja, namjerni čin vandalizma ili nevrijeme uzrokovalo štetu.

Jedan od stanovnika koji je poslao fotografije rekao je: ”Inat ćuprija je uvijek bila ponos našeg grada. Vidjeti je ovako oštećenu je vrlo uznemirujuće. Nadamo se da će nadležni brzo reagirati i sanirati štetu.”

Most je dio prirodno-graditeljske cjeline korita rijeke Bregave s mlinicama, stupama i mostovima.

Nacionalnim spomenikom je proglašen 2003. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()