Tek što su sanirali stari, pojavio se novi kvar: Veliki dio Sarajeva i danas bez vode

Više informacija o normalizaciji vodosnabdijevanja bit će poznato u popodnevnim satima

29.03.2024. 13:08
  • Podijeli:
vodovod_voda_pumpa-1666694438788.webp Foto: Pixabay

Zbog novonastalog kvara u ulici Jukićeva nije bilo moguće uspostaviti uredno vodosnabdijevanje u svim dijelovima grada, saopćeno je iz kantonalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK).

Ekipe KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo su na terenu i odmah će pristupiti popravci.
"Budući da se radi o glavnom transportnom cjevovodu morat će se pristupiti zatvaranju cjevovoda DN 500 te će doći do prekida vodosnabdijevanja naselja: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov brijeg, kao i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska", navode iz ViK-a.

Više informacija o normalizaciji vodosnabdijevanja bit će poznato u popodnevnim satima.

Iz ViK-a su zamolili građane za "razumijevanje i strpljenje".

Podsjećamo, iz Vodovoda i kanalizacije jutros su saopćili da su radovi na cjevovodu DN 700 za pravac pumpanja Alipašin most - Kobilja glava, zbog kojih u većem dijelu Sarajeva jučer nije bilo vode, okončani.

"Završeni su radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 za pravac pumpanja Alipašin most - Kobilja glava, a koji su se odvijali na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, kao i radovi na popravci kvara na cjevovodu DN 500 u ulici Jukićeva", saopćili su iz ViK-a.

Naglašeno je, također, da je po završetku radova počelo je postepeno puštanje vode u sistem.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()