Sutra u BiH počinje anketiranje o prihodima i uslovima života

Cilj istraživanja je prikupljanje podataka o prihodima, siromaštvu, socijalnoj isključenosti, materijalnoj deprivaciji, socio-ekonomskim karakteristikama pojedinaca i uslovima života

19.05.2023. 09:28
  • Podijeli:
pixabay-popis-stanovnistva.jpg Foto: Pixabay

Na prostoru cijele BiH sutra počinje anketa o prihodima i uslovima života /SILC/ koja će se sprovoditi do kraja jula, najavljeno je iz Agencije za statistiku BiH.

Cilj istraživanja je prikupljanje podataka o prihodima, siromaštvu, socijalnoj isključenosti, materijalnoj deprivaciji, socio-ekonomskim karakteristikama pojedinaca i uslovima života.

Riječ o ponovljenom anketiranju domaćinstava iz slučajno odabranog uzorka od prošle godine zbog praćenja promjena nastalih u jednom domaćinstvu između dva talasa anketiranja, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

Podaci će se koristiti za dobijanje glavnih socijalnih indikatora na nivou BiH, Republike Srpske i Federacije BiH.

Anketiranje provid Agencija za statistiku BiH, u saradnji sa Zavodom za statistiku Republike Srpske i Federalnim zavodom za statistiku, u skladu sa metodologijom Evrostata s ciljem uočavanja pojave dugotrajnog siromaštva i praćenja drugih socio-ekonomskih karakteristika.

Anketu će sprovoditi ovlašteni i edukovani anketari, angažovani od zvaničnih statističkih institucija u BiH.

Prikupljeni podaci su povjerljivi i u skladu sa odredbama Zakona o statistici BiH i biće korišteni isključivo u statističke svrhe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()