Stravične brojke: U BiH u ovoj godini čak 24 potencijalne žrtve trgovine ljudima

Većina maloljetne ženske osobe. Najčešće zbog prosjačenja, prislinih brakova, ali i u svrhu prostitucije

18.10.2023. 21:20
  • Podijeli:

Čak 24 potencijalne žrtve trgovine ljudima u BiH registrovane su u prvih deset mjeseci ove godine.

Većina maloljetne ženske osobe. Najčešće zbog prosjačenja, prislinih brakova, ali i u svrhu prostitucije.

Pet je otvorenih predmeta u pravosudnim insitucijama u Brško Distriku.

I jedna presuda.

Viši istražilac u Odsjeku za sprječavanje i suzbijanje organizovanog kriminala pri Policiji Brčko Distrikta BiH, Alisa Miščić, je rekla da je zadnji predmet bio taj koji je otvorio oči.

"Moramo malo više probuditi svijest građana Brčko distrikta tako i BiH, znači - uvijek je bilo romska populacija, a ustvari se desilo da je otac iskorištavao kćerkicu za seksualnu eksploataciju, sinove za radnu eksploataciju, koji nisu bili romska populacija", rekla je Miščić.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()