Šteta potpisao ugovor za nabavku još 10 novih tramvaja

"U Sarajevo je nakon 40 godina stigao novi tramvaj, a do ljeta 2024. godine stići će svih 15 koje smo ranije naručili", rekoa je ministar

15.12.2023. 21:05
  • Podijeli:
novi tramvaji vlada ks-650996bbcb5f3.webp Foto: Vlada KS

U novom tramvaju koji je stigao u Sarajevo potpisan je ugovor za 10 novih tramvaja i dodatnu opremu za održavanje, objavio je na svome Facebook profilu ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

"U Sarajevo je nakon 40 godina stigao novi tramvaj, a do ljeta 2024. godine stići će svih 15 koje smo ranije naručili. Sa današnjih dodatnih 10, Sarajevo će u 2025. godini imati 25 novih tramvaja. Siguran sam da ćemo u godinama koje dolaze imati najbolji javni prevoz u regiji",  napisao je Šteta i dodao:

"Reforma javnog prijevoza se morala desiti i ponosan sam što sam dio ove priče. Nastavit ćemo raditi, kako bi građani i dalje osjećali pozitivnu promjenu. Sarajevo zaslužuje najbolje, to će i imati. Uz tramvaje ćemo imati i dodatnu opremu za održavanje koja će značajno produžiti životni vijek i nove pruge i tramvaja".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()