Šta sve radi i čime se zanima, Marijan Glavošević, penzioner iz sela Tješilo kod Fojnice

Kaže da sve radi iz dosade, piše, povrtlari, pravi likere, odmara, sunča se

01.10.2023. 19:50
  • Podijeli:

Pronašli smo penzionera s velikim brojem hobija. Čime se to sve bavi Marijan Glavočević koji je iz sela Tješilo, nedaleko od Fojnice, pogledajte u prilogu Maje Popović.

Selo Tješilo kod Fojnice. 

Nakon što smo nekoliko mještana pitali za Marijana, objasnili su nam gdje se nalazi njegova kuća. Kažu veliko dvorište sa voćnjakom i cvijećem i upravo tako i jeste.
 

Marijan Glavočević kaže da je sve to iz dosade.

"Malo povrtlatstvom samo da mi nije dosadno. Deset minuta radim, dvadeset odmaram, sunčam se i tako.
 A tokom uživanja na suncu desi se da mu u goste dođu i neke divlje životinje.

"Imao sam direktan susret sa medvjedom u po dana. Ušao unutra a sve žicom ograđeno pa nije mogao da izađe, poslije na silu izašao. Slikao sam ga", kaže Marijan.
 

Jedan od Marijanovih hobija je i pisanje.

"Dolazilo društvo ovdje pa upisivali kako ko dolazi tako sam i počeo prije 26 godina. Pišem prognozu vremena, svaki dan kakvo je vrijeme i ovako kada neko umre upišem i njega i tako. Kad ko umre posebno pišem", priča Marijan.
 

Penzionerske dane krati stavljanjem drvenih predmeta te voća u staklene boce.

"Ova ima možda i 20 godina, viljamovka. Ona se stavi kada je mlada, zdrava i naraste u flaši. A u ovu drugu vidite ovaj i brod se može staviti, ovdje je knapirano (pokazuje)
 

 Pravljenje domaćih čajeva, likera, rakije, branje borovnica samo su još neki hobiji Glavočevića. I tako iz godine u godinu. Iz sela Tješilo kod Fojnice.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()