Situacija se popravila: Vazduh u Sarajevu čist

Prema posljednjim mjerenjima u 10:00 sati vrijednosti SO2 na svim kantonalnim mjernim stanicama se kreću od 14 do 43 mikrograma po metru kubnom

13.01.2024. 12:06
  • Podijeli:
sarajevo turisti anadolija (4)-6522643f96f0c.webp Foto: Anadolija

Nakon što je u petak zabilježena veća koncentracija čestica sumpordioksida u zraku u Sarajevu, u subotu se situacija znatno popravila, pa je zrak sada čist.

Visoke koncentracije sumpordioksida koje su bilježene juče su drastično pale i ne predstavljaju opasnost za zdravlje stanovništva. Promjena smjera vjetra dovela je do pada SO2 koji je u Kanton Sarajevo dolazio sa sjevera.

Zrak je čist, što se bilježi na svim mjernim mjestima u Kantonu Sarajevo.

Prema posljednjim mjerenjima u 10:00 sati vrijednosti SO2 na svim kantonalnim mjernim stanicama se kreću od 14 do 43 mikrograma po metru kubnom. Takođe se bilježe niske vrijednosti zagađujućih PM 10 čestica.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()