Sarajlije se odazvale akciji prikupljanja igračaka za djecu Turske i Sirije

Akciju jutros pokrenulo Udruženje Pomozi.ba

20.02.2023. 15:26
  • Podijeli:
igračke_sarajevo_anadolija 1-63f3711039d92.webp Foto: Anadolija

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za djecu pogođenu zemljotresom u Turskoj i Siriji kako bi dječacima i djevojčicama koji su u jednom momentu ostali bez svega bar malo olakšali tešku svakodnevnicu.

Iako je akcija prikupljanja pomoći za djecu Tuske i Sirije tek počela, iz Udruženja ističu da su više nego zadovoljni odzivom građana i građanki, koji od ranog jutra donose igračke za dječicu koja su napustila svoje domove, a donacije su primali i protekle subote.

"Mi i ovim putem molimo naše građane da doniraju nove ili pak polovne, ali dobro očuvane stvari koje ćemo u narednom periodu sortirati i pakovati kako bi pomoć čim prije došla do dječaka i djevojčica koji su ostali ne samo bez domova, nego i djetinjstva", izjavila je Saliha Rokša iz Udruženja Pomozi.ba.

Donacije novih ili dobro očuvanih igračaka se mogu dostavljati na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića 8 u Sarajevu, u periodu od 8 do 17 sati svim danima osim nedjelje. Donacije su moguće i u uredima u Travniku na adresi Školska bb, Bihaću u ulici Đačka bb, Mostaru u ulici Maršala Tita 84 i Sanskom Mostu na adresi Podbriježje bb.

Također podsjećaju da akcija pomoći za Tursku i Siriju i dalje traje te da su moguće novčane donacije putem web-platforme www.pomoziba.org ili žiro računa, kao i pozivom na broj 17006 kojim se doniraju 2 KM.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()