Sarajevo: Zbog kvara na kontaktnoj mreži tramvaji nisu u funkciji

Kvar se desio u Nedžarićima i u toku je njegovo otklanjanje.

30.09.2023. 07:46
  • Podijeli:
tramvaji_sarajevski 3-1664291343180.webp Foto: Una

Zbog kvara na kontaktnoj mreži tramvajski saobraćaj u Sarajevu od jutros nije u funkciji. Iz dispečerskog centra za tramvaje preduzeća GRAS rečeno je da ne mogu precizirati kada će kvar biti otklonjen, jer je riječ o većem kvaru.

Kvar se desio u Nedžarićima i u toku je njegovo otklanjanje. Tramvaji ne saobraćaju niti na jednoj liniji.

Umjesto tramvajskog prijevoza moguće je koristiti autobuski prevoz Centrotransa na liniji Nedžarići - Baščaršija (linija na kojoj važe mjesečne karte oba prevoznika).

Osim toga, dostupan je autobuski prevoz na komercijalnim linijama Hrasnica - Baščaršija (linija na kojoj važe mjesečne karte oba prevoznika) te Dobrinja - Baščaršija (linija na kojoj ne važe mjesečne karte).

Alternativa za tramvajski prevoz je i prevoz trolejbusom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()