Saobraćajni kolaps od Sarajeva prema Konjicu, vozači tvrde da na autoputu čekaju i po tri sata

Čini se da su mnogi građani odlučili iskoristiti slobodne dane povodom 1. maja i provesti ih u južnijim krajevima

01.05.2024. 15:20
  • Podijeli:
kolone_jablanica_depo.ba 1-644fbda0c2061.webp Foto: Depo.ba

Duge kolona vozila na autoputu A-1 od Tarčina prema Bradini, ali i na magistralnom putu od Bradine ka Konjica su prisutne od ranih jutarnjih sati.

Čini se da su mnogi građani odlučili iskoristiti slobodne dane povodom 1. maja i provesti ih u južnijim krajevima.

Iako se na stranici BIHAMK-a ne navodi vrijeme čekanja, bh. blogerica Lana Lekić tako je putem društvenih mreža objavila video na kojem se mogu vidjeti kolone vozila koje stoje u mjestu.

"Ako ste mislili krenuti, veliko ne! Tri sata stojimo na autoputu", napisala je Lekić.

Pored toga, BIHAMK navodi graničme prijelaze Bosanska Gradiška, Kamensko, Osoje i Zupci na kojima je pojačan intezitet putničkih vozila na izlazu iz naše zemlje.

Na prijelazima Gradina i Šepak je velika kolona putničkih vozila na ulazu u BiH.

Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Napomenimo i da je zbog Međunarodnog praznika rada, 1. maja, zabranjen prijevoz eksplozivnih materija u BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()