RAK donio odluku o kažnjavaju Face TV: Moraju platiti 15.000 KM

RAK je ustanovio da je riječ o teškom prekršaju

05.02.2023. 17:40
  • Podijeli:
Senad Hadzifejzovic screenshot YouTube-1667143714369.webp Foto: screenshot YouTube

Iz televizije Face objavljeno je da su finansijski kažnjeni od Regulatorne agencije za komunikacije zbog navodnih propusta u tri informativne emisije.

Istakli su kako je tu televiziju RAK kaznio sa 15.000 KM kazne zbog navodnih uređivačkih propusta u tri emisije "Centralni dnevnik" te naglašavaju da je najznačajniji propust navodni poziv Senada Hadžifejzovića na "ubistvo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika".

Sporni snimak analizirala je Agencija za forenziku, nakon čega je RAK izrekao kaznu, a Face TV je mora platiti bez obzira na ulaganje žalbe u postupku.

U decembru je Regulatorna agencija za komunkacije donijela odluku obustavi postupka protiv FACE TV-a zbog navodne sporne izjave koju je njen vlasnik Senad Hadžifejzović izrekao u programu uživo.

Iz RAK-a su tada saopštili da su utvrdili da nema osnova za pokretanje glavnog postupka jer Agencija za forenziku nije mogla pouzdano utvrditi šta je Hadžifejzović izgovorio.

RAK je protiv iste TV stanice, nakon provedenog preliminarnog postupka u pogledu sadržaja emitovanog dana 4. novembra 2022. i 5. novembra 2022. godine, pokrenula glavni postupak zbog potencijalnog kršenja osnovnih principa i opšteprihvaćenih standarda pristojnosti, o čemu je obaviješten nosilac dozvole.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()