Radnici navikli na visoke temperature: Pitali smo koje su preporuke za rad na otvorenom?

Bosna i Hercegovina ušla je u treći toplotni talas ovog ljeta. Temperature bi narednih dana mogle dostići i do 42 stepena

23.08.2023. 20:45
  • Podijeli:

Ulice Sarajeva danas uzavrele. Na njima samo oni koji moraju da budu. Iako temperature dostižu visoke vrijednosti, građani koje smo zatekli, kažu, dobro ih podnose. A da su se ljudi već navikli na visoke temperature potvrđuju nam i u sarajevskoj Hitnoj pomoći.

„Moramo priznati da je manji priliv pacijenata s obzirom na to da je kraj ljeta, već se organizam klimatizovao na ove visoke temperature, tako da nismo primijetili nista neuobičajeno. Svi se prilično pridržavaju savjeta koje smo ranije davali”, kazali su nam iz Hitne pomoći Kantona Sarajevo.

Kako je radnicima koji su primorani raditi na ovim vrućinama i koje su preporuke nadležnih za rad na otvorenom, u prilogu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()