Radnici KCUS-a putem zvaničnog maila obaviješteni da mogu ići na proteste ispred Parlamenta FBiH

Zatraženo je i da se dostavi spisak uposlenika koji će biti na protestima od 13.30 do 16.00 sati te da se isti dostavi Rukovodiocu sektora

28.04.2023. 14:58
  • Podijeli:
kcus_anadolija 11-63c6985a02253.webp Foto: Anadolija

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine o imenovanju Vlade FBiH bit će održana danas s početkom u 14.00 sati. Tu su već okupljeni građani koji održavaju proteste u organizaciji neformalne grupe građana ReStart, a poziv na proteste uputila je i SDA sve zbog jučerašnje odluke Christiana Schmidta, visokog predstavnika u BiH o deblokadi Federacije BiH.

Uposlenicima KCUS-a je dozvoljen odlazak na proteste. Dobili su mail u kojem im se saopćava da oni koji žele, mogu otići na proteste i iskoristiti neplaćeno odsustvo, piše N1.

Također, zatraženo je i da se dostavi spisak uposlenika koji će biti na protestima od 13.30 do 16.00 sati te da se isti dostavi Rukovodiocu sektora.

Direktorica KCUS-a je Sebija Izetbegović, supruga lidera SDA Bakira Izetbegovića i sama članica te stranke iz koje su danas zvanično putem društvenih mreža pozvali na proteste.

Osim toga, mnogim građanima je putem SMS poruke isti poziv poslan, a danas uoči sjednice u Parlamentu FBiH Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde rekao je da je SDA, kako tvrdi, “iskoristila BH Telecom, javno preduzeće da u njihovo ime poziva na proteste”.

Nekoliko desetina građana stiglo je na zakazni protest ispred zgrade Parlamenta FBiH u Sarajevu. Njima su se ispred Parlamenta pridružili i demonstranti okupljeni oko neformalne grupe građana ReSTART.

Suad Đozić, član neformalne grupe građana ReSTART, u izjavi za naš portal kazao je da su se ispred Parlamenta FBiH okupili kako bi od stranaka i njihovih predstavnika tražili da se bojkotuju jučerašnja Schmidtova rješenja.

A Muamer Zukić, predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH, obratio se medijima na press konferenciji u zgradi Parlamenta FBiH. On je, kao predsjednika Kluba, saopštio zajedničku izjavu svih članova Kluba bošnjačkog naroda u kojoj se najoštrije osuđuje jučerašnja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.  
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()