Radnici banjalučkih vrtića stupaju u generalni štrajk

Kažu da su jako nezadovoljni materijalnim statusom

12.10.2022. 13:37
  • Podijeli:
sindikat_predskolsko_una-1665574545144.webp Foto: UNA

Sindikalni odbor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka donio je odluku o stupanju u generalni štrajk.

Donijeta je odluka da štrajk traje dok se ispune njihovi zahtjevi.

Radnici traže povećanje plata u iznosu od 50 KM, kako im je, kažu i obećano.

"Naš drugi zahtjev je zaključivanje kolektivnog ugovora. Treći zahtjev je da se svako povećanje plata radnika u Gradskoj upravi prebaci i na nas i i da kada se njima poveća plata, da to isto važi i za radnike Centra", rekla je predsjednica Sindikalnog odbora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, Snježana Markić Stojaković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()