Patrijarh Porfirije u Banjaluci: Jutros osveštao hram u Mrkonjić Gradu

Srpski patrijarh je ukazao da kao što je čovjek bez duše utvara, tako je i zajednica, narod ili mjesto bez hrama utvara ili leš

30.04.2023. 16:26
  • Podijeli:
porfirije-644e7aa3c8bd7.webp Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem sastali su se sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Porfirijem u Vladičanskom dvoru u Banjaluci.

Susretu prisustvuje i Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije.

Patrijarh Porfirije jutros je u Mrkonjić Gradu osveštao obnovljeni Hram Rođenja Presvete Bogorodice koji je teško oštećen u posljednjem ratu 1995. godine, kada ga je granatirala hrvatska vojska.

Obraćajući se vjernicima u Mrkonjić Gradu, patrijarh Porfirije je istakao da je mnogostruko blagosloven njihovom ljubavlju i vjerom i obradovan činjenicom da se nalazi u ovom gradu prepunom svetinja i molitava.

Patrijarh je tokom posjete poručio da tamo gdje je Srbin vezan crkvom i vjerom, on zna ko je, kome pripada i ima svoj pravoslavni sistem vrijednosti.

Srpski patrijarh je ukazao da kao što je čovjek bez duše utvara, tako je i zajednica, narod ili mjesto bez hrama utvara ili leš.

NJegova svetost dočekan je sinoć ispred Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, gdje je služena doksologija njemu u čast, a potom i večernje bogosluženje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()