Panel na SFF: Društvo smo koje normalizuje nasilje

Često se ignorira ili okreće glava, poručeno je sa panel diskusije "Femicid u filmu, televiziji i novim medijima"

16.08.2023. 11:24
  • Podijeli:
sff_panel_una-64dc942a0266e.webp Foto: Una

Društvo smo koje normalizuje nasilje. Ili ne nužno normalizuje, ali često ignorira ili okreće glavu, što je skoro pa jednako, što se hitno mora promijeniti.

Poručeno je ovo sa panel diskusije "Femicid u filmu, televiziji i novim medijima", održane u sklopu SFF-a.

Položaj žena i u filmu je loš. Iako se to mijenja u posljednje vrijeme, te se autorice ohrabruju, i dalje ne dobivaju podršku institucija, i pritisak koji se na njih vrši da riješe sve probleme svijeta je nepravedan. 

Rješenja moramo traziti u sistemu a ne na polju kulture i umjetnosti, poručili su učesnici panela rediteljica Aida Begić, Vanja Juranić, Kumjana Novakova, reditelj Ademir Kenović i glumica Nadine Mičić.

Razgovor je moderirao Nebojša Jovanović.

Inaće, ovaj panel jedina je aktivnost koja će biti održana u sklopu SFF-a. 

Zbog Dana žalosti, otkazane su sve projekcije i ostali propratni događaji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()