Otkriven budući izgled Kampusa Univerziteta u Sarajevu

Budući Kampus UNSA je najavljen kao novi simbol Sarajeva

04.10.2023. 19:28
  • Podijeli:
kampus_UNSA_foto_UNSA1 Cropped-651d4da8eec0b.webp Foto: UNSA

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk objavio je izgled budućeg Kampusa Univerziteta u Sarajevu koji bi trebao biti središte znanja, ali i otvoreni javni prostor.

"Ovaj kompleks je novi simbol Kantona Sarajevo, a master plan koji je danas prezentovan pokazuje kako će na kraju izgledati. Hvala svima na predanom radu na izradi ovog plana, posebno rektoru Rifatu Škrijelju i njegovom timu", poručio je Uk.

Istakao je da sada slijedi pretvaranje ovih ideja u regulacioni plan i ulaganje.

"Želimo da ovaj prostor bude razlog zašto neko želi doći živjeti, studirati i stvarati u Sarajevu", dodao je.

Početkom 2022. godine tadašnji premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, rektor UNSA Rifat Škrijelj, načelnik Novog Sarajeva Hasan Tanović i direktor Zavoda za planiranje razvoja KS Faruk Muharemović potpisali su Sporazum o realizaciji urbane regeneracije Kampusa UNSA.

Budući Kampus UNSA je najavljen kao novi simbol Sarajeva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()