Otkrivamo: Gdje u Sarajevu pojesti slastan kolač za 1,5 KM?

Po ko zna koji put se treba naglasiti: Rad je stvorio čovjeka, a nerad gospodina

01.02.2023. 15:42
  • Podijeli:
Kolac_pixabay-63da75efc65ea.webp Foto: Pixabay

Više je i narodu dosadilo voditi računa i pratiti sva silna poskupljenja koja su na dnevnoj bazi.

Građani se snalaze kako znaju i umiju, ali to ne važi za sve. Tu su naravno i "oni malo bitniji građani" koji vedre i oblače u Bosni i Hercegovini.

Naravno govorimo o našim vrlim parlamentarcima, koji osim što zarađuju sjajno u ovoj napaćenoj zemlji, dobro se i hrane, a vala i malo potroše.

Tako je na društvenim mrežama "iskočio" cjenovnik novog menija za parlamentarce, koji na prvi pogled pokazuje da se za relativno malo novca, oni dobro najedu i napiju.

Foto: Twitter

Na jelovniku je tako moguće pojesti teleću supu po cijeni od marku, a tu je i seoska čorba koja košta dvije marke.

Za predjela su na meniju sendviči, te pura, a ovdje je najskuplji sendvič sa goveđim pršutom koji košta tri marke.

Kada su u pitanju gotova jela, najskuplje su ćureće sote s gljivama za koje naši parlamentarci izdvoje čak četiri marke.

Jela od svinjskog mesa koštaju četiri marke.

Inače, ovdje je najskuplja riba, i to pastrmka, a kilogram košta 20 maraka.

Prilozi, te salate koštaju po marku, dok je kolač 1,5 KM. Nadamo se samo da je kolač sladak, onakav kakav nije život građana u ovoj zemlji, gdje većina živi od danas do sutra.

U prevodu parlamentarac se itekako dobro najede za samo 10-ak maraka, pogotovo kada se uzme u obzir da zarađuju za svoj (ne)rad na mjesečnom nivou između 5.500 i 6.000 maraka.

Malo li im je...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()