Oružane snage BiH dobijaju nove vrhunske uniforme

Helez i Mašović obišli su preduzeće za proizvodnju kožne i tekstilne odjeće Koteks d.o.o u Tešnju

04.07.2023. 17:35
  • Podijeli:
oruzane snage BiH foto sajt-63e3e2e8edfef.webp Foto: Oružane snage BiH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, zajedno s načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnikom Senadom Mašovićem, posjetio je proizvodnu liniju za izradu novih vojničkih uniformi za OSBiH u Tešnju.

Helez i Mašović obišli su preduzeće za proizvodnju kožne i tekstilne odjeće Koteks d.o.o u Tešnju, kako bi se uvjerili o toku izrade novih uniformi za OSBiH. Radi se o prvoj seriji od 1.700 kompleta novih vojničkih uniformi, koji bi trebali biti isporučeni tokom ovog ljeta.

Nakon dvogodišnjeg programa istraživanja i ispitivanja te odabrane potpuno nove tkanine i originalne maskirne šeme s karakteristikama bosanskohercegovačkog podneblja, ugovor za prvu seriju s preduzećem Koteks d.o.o. potpisan je u martu ove godine, u vrijednosti 1,5 miliona konvertibilnih maraka, s uračunatim porezom na dodatnu vrijednost.

Domaćin posjete bila je direktorica preduzeća Koteks d.o.o. Adisa Karahodžić, koja je izrazila zadovoljstvo procesom izrade nove uniforme OSBiH. Helez je posebno bio ponosan na vrhunski kvalitet materijala i zaštitnih svojstava nove uniforme.

"Učinili smo sve da se pazi i na najmanji detalj te da pripadnik Oružanih snaga BiH dobije uniformu kakvu i zaslužuje, najbolju i najkvalitetniju u regiji", istaknuo je Helez.

Mašović je posebno naglasio važnost stalne kontrole kvaliteta u izradi vojničkih uniformi. Na sastanku su prisustvovali i predstavnici hrvatske firme Čateks iz Čakovca, koja je proizvođač materijala za novu uniformu.

U pratnji Heleza i Mašovića bili su načelnik Uprave za logistiku Zajedničkog štaba OSBiH brigadir Nebojša Bošnjak i komandant Komande logistike OSBiH brigadir Ernes Heleg, saopćilo je Ministarstvo odbrane BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()