Oglasio se BHRT: “Došli smo do zida i ovo je naše posljednje upozorenje”

Uvjerili smo se do sada da „Sit gladnog ne razumije“ a dovedeni smo na ivicu egzistencije i zahtijevamo da nas se plati za naš rad u skladu sa inflacijom i životnim standardom.”

30.01.2024. 14:18
  • Podijeli:
bhrt - anadolija 23-63d8e28d4c0d4.webp Foto: Anadolija

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u oglasio se novim zvaničnim saopćenjem u kojem navode kako se ovog puta obraćaju Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine zbog teške situacije u kojoj se nalaze.

“Ukoliko budemo primorani iskoristiti svoja zakonska prava, može doći do prekida emitiranja programa ali i ostalih telekomunikacijskih usluga i za to će biti odgovorna državna i entitetska vlast i Poslovodstva sva tri javna emitera! U našim rukama su mikrofoni i kamere, okrenućemo ih sebi i našim pretplatnicima!”, navedeno je u saopćenju.

Potom su dodali:

“Obzirom da još nije adekvatno riješeno prikupljanje i naplata RTV takse, čime su oštećeni redovni pretplatnici RTV takse kao i uposlenici vašeg Javnog servisa jer smo dovedeni pred zid, bez sredstava za isplate zarađenih plaća i naknada. Još uvijek nam nije uplaćen topli obrok koji je među najnižim u državi od samo 7 maraka, kao ni kupon za prevoz.

Hvala svima na ogromnoj podršci za opstanak Javnog servisa BiH i naših radnih mjesta. Međutim, oni koji imaju ključeve za rješavanje našeg problema iako su pokrenuli neke aktivnosti, radnici BHRT-a do danas nisu osjetili NIŠTA. Umjesto rješenja problema, dobili smo produženje višegodišnje agonije i neizvjesnosti, blokirane lične/osobne račune i egzistencijalnu krizu nas i naših porodica. Stoga, UO SSR u BHRT-u, koji je u stalnom zasjedanju, djelovaće u skladu sa Zakonom ukoliko se u februaru ne počnu rješavati naši zahtjevi.”

Na kraju saopćenja se navodi kako su u katastrofalnoj situaciji.

“Mi smo servis svih konstitutivnih naroda, bh. građana i ostalih, iako smo u katastrofalnoj situaciji, trudićemo se da tako i ostane. Uvjerili smo se do sada da „Sit gladnog ne razumije“ a dovedeni smo na ivicu egzistencije i zahtijevamo da nas se plati za naš rad u skladu sa inflacijom i životnim standardom.”

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()