Nikad nije kasno: Najstariji mladoženja u Srpskoj imao 89 godina

Prosječna starost nevjeste prilikom zaključenja braka je 29,1, dok prvi brak u prosjeku žene zaključuju sa 27,4 godina

08.12.2023. 14:32
  • Podijeli:
Brak (1)-63e39972914cc.webp Foto: Pixabay

Najstariji mladoženja u Republici Srpskoj u prošloj godini imao je 89 godina, a najstarija nevjesta 82 godine, navodi se u publikaciji "Ovo je Republika Srpska" Republičkog zavoda za statistiku.

Najmlađi mladoženja koji je zaključio brak imao je 18 godina, a najmlađa nevjesta 16 godina.

Prosječna starost nevjeste prilikom zaključenja braka je 29,1, dok prvi brak u prosjeku žene zaključuju sa 27,4 godina, piše Srna.

Prosječna starost muškaraca prilikom zaključenja braka je 32,1 godine, a prvi brak mladoženje u prosjeku sklapaju sa 30,2 godine.

Publikacija "Ovo je Republika Srpska" jubilarna je i deseta u izdanju Zavoda, a namijenjena je širokom krugu korisnika i daje osnovne pokazatelje stanja i promjena ekonomskog i društvenog života Republike Srpske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()