Nema razloga za paniku: Afrička kuga potrvđena kod jedne svinje

Iz Kriznog centra uputili su apel građanima da se, ukoliko primijete promjene na svinjama, obrate lokalnoj veterinarskoj stanici na broj telefona 056/741 - 036.

06.11.2023. 16:00
  • Podijeli:
shutterstock Svinja veterinar-649b0956ec89e.webp Foto: Shutterstock

Afrička kuga svinja potvrđena je kod jedne svinje u domaćinstvu na području opštine Milići, uzeta su i dva uzorka za koje se u narednim danima očekuju rezultati, ali nema razloga za paniku, saopšteno je nakon današnje sjednice Kriznog centra za kontrolu afričke kuge svinja u ovoj lokalnoj zajednici.

Sastanak je sazvao rukovodilac Opštinskog kriznog centra i zamjenik načelnika Milića Danijel Kukić nakon što je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske izdalo rješenje o imenovanju komisije za procjenu štete i rješenje kojom se određuju mjere suzbijanja i sprečavanja pojave i širenja bolesti.

Na sastanku je konstatovano da nema potrebe za panikom, jer je stanje na području opštine Milići stabilno kada je riječ o afričkoj kugi svinja.

Iz Kriznog centra uputili su apel građanima da se, ukoliko primijete promjene na svinjama, obrate lokalnoj veterinarskoj stanici na broj telefona 056/741 - 036.

Prvi slučaj afričke kuge svinja na području opštine Milići zabilježen je 27. oktobra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()