Na pijaci Heco ponovo izbio požar: Radnici spašavaju što mogu

renutno je na terenu više od 15 vozila

24.01.2024. 13:01
  • Podijeli:

Ponovo izbija požar, otežan pristup jednom pd dijelova. Radnici spašavaju šta mogu.

Iako se u početku činilo da će se s vatrom, koja je prema informacijama koje smo prvobitno dobili iz Profesionalne vatrogasne brigade (PVB) izbila na jednom boksu, vatrogasci dosta brzo izboriti, to se nije desilo.

Vatrena stihija ubrzo se proširila pa je uz prvobitna dva vozila koja su upućena na mjesto požara u ispomoć poslano još jedno vozilo.

No, ni to nije bilo dovoljno, pa su poslana još dva vozila čime je broj vatrogasnih vozila povećan na pet, a uskoro su na raspolaganje stavljeni i svi vatrogasni resursi u Kantonu Sarajevo. Trenutno je na terenu više od 15 vozila.

Dodatni problem za vatrogasce predstavlja i to što na toj lokaciji nema hidranta tako da se voda mora dopremati cisternama. Kako nam kažu iz PVB KS, preduzeće "Rad" je stavilo na raspolaganje svoje cisterne. Također, u gašenju učestvuju i dobrovoljna vatrogasna društva.

Borba s plamenom traje već tri sata, a na kraju je požar uspješno stavljen pod kontrolu. Iz zgrade i dalje suklja gusti crni dim, s obzirom da je u pijaci veliki broj skladišta s raznom robom, a i vatra još uvijek tinja na nekim mjestima.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()