MUP zabranio dronove i prevoz eksploziva za Dan sjećanja u Donjoj Gradini

U MUP-u savjetuju građane da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi sa sobom ne nose ruksake i torbe

21.04.2023. 12:45
  • Podijeli:
donja-gradina1-srna.jpg

MUP Republike Srpske preduzima niz bjezbjednosnih mjera i radnji povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida NDH u kocentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina koji će biti obilježen 23. aprila u Donjoj Gradini.

U MUP-u savjetuju građane da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi sa sobom ne nose ruksake i torbe.

"Zbog održavanja javnog skupa Granični prelaz Donja Gradina biće zatvoren, a građane koji putuju, upućujemo da koriste Granični prelaz Kozarska Dubica", rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Ona kaže da je na snazi zabrana dronova na području Donje Gradine.

"Na snazi je i naredba o zabrani saobraćaja za sva motorna vozila, osim vozila koja će vršiti prevoz građana posjetilaca, kao i zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase. Zabrane se odnose za dan 23. april 2023. godine u vremenu od 06,00 do 16,00 časova", kaže Miljanović.

Precizirala da se zabrana saobraćaja odnosi na Donju Gradinu - dionicu magistralnog puta M-I 100, Draksenić - Granični prelaz Donja Gradina, granica Republike Srpske/Republike Hrvatske.

Saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase zabranjuje se na sledećim dionicama magistralnih puteva;

- magistralni put M-I 100, dionica puta Kozarska Dubica – Kostajnica,

- magistralni put M-I 100, dionica puta Kozarska Dubica – Draksenić, 

- magistralni put M-I 102, dionica puta Draksenić - Gradiška;

- magistralni put M-I 501, dionica puta Kozarska Dubica - Prijedor.

Naredba o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području opština Kozarska Dubica i Gradiška na snazi je za 22. april od 00,00 časova do 23. aprila do 24 časa i to na sljedećim putnim pravcima:

- magistralni put M1-100 dionica: Novi Grad 2 - Kostajnica; Kostajnica - Kozarska Dubica 1; Kozarska Dubica 1 - Kozarska Dubica 2; Kozarska Dubica 2 - Draksenić; Draksenić - Granični prelaz Gradina.

- magistralni put M1-102 dionica: Draksenić - Vrbaška 1; Vrbaška 1 - Vrbaška 2; Vrbaška 2 - Čatrnja, Čatrnja - Gradiška.

- magistralni put M2-501 dionica: Kozarska Dubica 1 - Prijedor 1.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()