Majka Enisa za UNU: Ne želim da mi dijete više bude u Zavodu Pazarić

Radnica sa snimka koja udara štićenika, nezvanično, dobila je otkaz

17.08.2023. 21:43
  • Podijeli:

Ispred Zavoda Pazarić danas mirno. Štićenici u dnevnoj šetnji. Dok su u posjeti direktoru policijski službenici i ombudsmeni za ljudska prava. Nezvanično, izuzimala se dokumentacija. Zbog snimka koji je procurio u javnost. Na kojem se vidi da unutar Zavoda nekada i nije tako mirno.

Šok. Posebno među porodicama štićenika. Enisa Turković došla je po svoju 14-ogodišnju kćerku Iman. Da je, kaže, vodi daleko od ove strave i užasa. Njena borba da dijete vrati pod svoju skrb traje već duže vrijeme. No zbog snimka, kaže, to želi učiniti još danas.

"Zbog ove cijele situacije ja molim novinare, ljude danas da se Iman otpusti. Plakala bi svaku put kad bih došla, ja ne volim ni da dolazim ovdje, ja sam to rekla, kad ne idete u posjete, govorila mi je u petak hoću kući spavam mama", ističe majka Enisa Turković.

Radnica sa snimka koja udara štićenika, nezvanično, dobila je otkaz. Iz federalnog ministartsva rada i socijalne politike kažu, podnijeli su i prijave tužilaštvima. Tražiti će se, kaže Delić, odgovornost svih uključenih.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()