Karan: Policija spremna da se suoči sa svim izazovima

Aktivno se radi na kadrovskoj popunjenosti i kvalitetu pripadnika o čemu svjedoči i najavljeno osnivanje srednje škole MUP-a, rekao je ministar

03.04.2023. 13:29
  • Podijeli:
policija oruzje foto SRNA-642ab7f69cf72.webp Foto: SRNA

Vježba koja je održana na banjalučkom Trgu Krajine pokazala je svim građanima Republike Srpske da danas imaju modernu, jaku i snažnu policiju sposobnu da se suoči sa svim bezbjednosnim i drugim izazovima, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Karan.

Karan je rekao da je vježba održana u okviru proslave i predstojećeg obilježavanja Dana policije – 4. aprila, te da je bila uspješna jer je pokazala da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ ima adekvatne odgovore ukoliko eventualno budu ugroženi bezbjednost, životi i imovina građana, pa i policajaca.

On je rekao da se na tom planu stalno ulaže u materijalno-tehnička sredstva policije, opremu i naoružanje, ali i u obučenost, što je važno i zbog novih bezbjednosnih izazova poput terorizma, ekstremizma, narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i slično.

Karan je istakao da se aktivno radi na kadrovskoj popunjenosti i kvalitetu pripadnika o čemu svjedoči i najavljeno osnivanje srednje škole MUP-a, što je važno s obzirom na to da brojni policajci u naredne tri godine odlaze u zasluženu penziju.

On je dodao da će se raditi i na popuni kadrovske strukture u Helikopterskoj jedinici.

"Smatram da ćemo na dugoročnom planu održati te posebne kadrove", rekao je Karan novinarima u Banjaluci.

On je rekao da nisu tačne medijske spekulacije o nedavnim smjenama u pojedinim MUP-ovim organizacionim jedinicama i policijskim upravama, već da je riječ o redovnim promjenama i procesima.

"Ovo je ogromno ministarstvo u kojem se samim tim dešava velika fluktuacija kadrova, što je prirodni tok", rekao je Karan i dodao da se na tom planu u MUP-u daje mogućnost i novim, mladim kadrovima da unaprijede policiju.

On je konstatovao da je i dalje jedan od ciljeva MUP-a zadobijanje dodatnog povjerenja građana čiju bezbjednost, živote i imovinu "plave uniforme" svakodnevno štite.

Pomoćnik komandanta Žandarmerije MUP-a Slaviša Trifković rekao je da su u vježbi učestvovali pripadnici te jedinice, Policijske uprave Banjaluka, Helikopterske jedinice Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterskog servisa Republike Srpske i drugi.

"Sve je izvedeno radi podizanja spremnosti i obučenosti svih pripadnika MUP-a da odgovore na sve bezbednosne rizike i pojave", rekao je Trifković.

Resorni ministar Karan i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević prethodno su obišli i taktičko-pokazni zbor MUP-a Republike Srpske, kome su prisustvovali brojni građani i mališani.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()