Jutros u Banjaluci izmjereno čak 19 stepeni, a u Sarajevu 15

Na Bjelašnici su izmjerena 3 stepena celzija uz jak vjetar

01.12.2023. 07:11
  • Podijeli:
vrijeme_jesen_anadolija-1666674139323.webp Foto: Anadolija

Prethodnih dana tempereature širom BiH bile su prikladne zimskom godišnjem dobu no jučer je prodor toplog zraka donio i neke poprilično nevjerovatne temperature.

Jutros u 4 sata u Banjaluci je izmjereno čak 19 stepeni celzija.

Slijede Neum i Tuzla gdje je izmjereno 18 stepeni, a potom Mostar i Zenica - 16, Sarajevo - 15 i Široki Brijeg 14.

Na Bjelašnici su izmjerena 3 stepena celzija uz jak vjetar.

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a kiša se očekuje uglavnom prije podne. Lokalno jači pljusak je moguć na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne slabija kiša.

U drugom dijelu dana slabiji lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Povremeno su mogući olujni udari juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

Slično vrijeme se nastavlja i za vikend, ali s padom temperature u nedjelju.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slabiji lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U drugom dijelu dana kiša se očekuje širom zemlje. Vjetar jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. U večernjim satima vjetar će oslabiti i mijenjati smjer na sjever. Temperatura zraka većinom između 13 i 19°C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje kiša. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()