Još jedan grad u BiH proglasio neradnu nedjelju

Odluka stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja u Narodnom listu Grada Čapljine

18.11.2022. 17:41
  • Podijeli:
Collage Maker-08-Sep-2022-01.03-PM prodavnica dućan trgovina kupovina šoping.jpg Foto: Pixabay

Nedjelja je neradni dan u Čapljini, odlučili su vijećnici Gradskog vijeća Grada Čapljine.

Vijećnici lokalnog parlamenta usvojili su gotovo jednoglasno (s jednim suzdržanim glasom), Odluku o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnost na području grada Čapljine, kao i o neradnoj nedjelji.

Odlukom je utvrđen raspored radnog vremena u kojem mogu poslovati sve pravne i fizičke osobe koje se bave trgovinom na veliko i malo, ugostiteljstvom, djelatnosti putničkih agencija, obrtom i obrtničkim srodnim djelatnostima te organizatori koncerata i manifestacija i priređivača igara na sreću na području Čapljine.

Navedeno je kako su za kršenje odluke kazne do 3.000 KM.

U Odluci se navodi kako trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet prehrambenim proizvodima mogu odrediti radno vrijeme svakim danom od 6 do 22 sata, izuzev nedjeljom i državnim praznicima.

Ni trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet neprehrambenim proizvodima neće raditi nedjeljom, a njihovo radno vrijeme radnim danom je od 7 do 21 sat.

Nedjeljom, blagdanima i neradnim danima omogućit će se rad trgovinama koje se bave prodajom pekarskih proizvoda i cvjećarama od 7 do 12 sati, a trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira dozvoljen je rad nedjeljom i blagdanima od 8 do 24 sata, kao i tradicionalnim, starim obrtima i zanatima na području Grada Čapljine.

Odluka stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja u Narodnom listu Grada Čapljine, prenio je Bljesak.info.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()