Hudić: Pacijent stabilan, ali i dalje životno ugrožen

Osmanović jutros je oko 9.00 časova teško ranjen hicem iz poštolja u prostorijama ove škole

14.06.2023. 15:15
  • Podijeli:
Lukavac Pucnjava2_Stringer PIXSELL-6489a549b3fcd.webp Foto: Stringer/PIXSELL

Pacijent Nedim Osmanović, koji je zadobio prostrelnu ranu vrata, operisan je i prema posljednjim informacijama njegovo zdravstveno stanje je stabilno, ali je i dalje životno ugrožen, izjavio je pomoćnik direktora za medicinske poslove Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Tuzla Igor Hudić.

Hudić je rekao novinarima da je odmah po prijemu pacijent reanimiran, te da su obavljene neophodne minimalne dijagnostičke procedure prije ulaska u operacionu salu i podvrgavanja operativnom zahvatu.

Prema njegovim riječima, operativni zahvat, tokom kojeg je izvršeno još jedno reanimiranje pacijenta, završen je u 12.30 časova.

"Zahvat je obavljen uspješno, a pacijent je nakon dodatnih dijagnostičkih procedura i obrade prebačen u Jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC", rekao je Hudić.

Pomoćnik direktora i nastavnik engleskog jezika u Osnovnoj školi "Lukavac grad" u Lukavcu Nedim Osmanović jutros je oko 9.00 časova teško ranjen hicem iz poštolja u prostorijama ove škole.

Osmanović je sa teškom i po život opasnom povredom vrata hospitalozovan u UKC-u Tuzla.

Osumnjičena osoba je dijete koje još nema 14 godina. Dijete je, nakon što je ispalilo više hitaca prema nastavniku i jednim hicem ga ustrijelilo, zadržano u Policijskoj upravi Lukavac.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()