Humani osnovci iz Goražda: Prodajom plastike prikupili pomoć za stradale u Turskoj i Siriji

Goraždanska firma "Bosna Plastik" otkupila je ambalažu, a već sada su učenici spremni i za novu akciju

05.03.2023. 11:07
  • Podijeli:
učenici_plastika_pomoć_goraždeonline.com 12-640469c581d50.webp Foto: Goraždeonline.com

Među brojnim akcijama koje su građani Goražda pokrenuli u cilju pomoći stanovnicima Turske i Sirije nakon razornih zemljotresa, posebno je upečatljiva vrijedna novčana donacija učenika Osnovne škole "Mehmedalija Mak Dizdar" u goraždanskom naselju Sadba.

Iako broji svega 40-tak učenika, oni su prodajom plastične ambalaže prikupili oko 600 maraka, a novac uplatili za zemljotresom pogođena područja.

"Mi smo ranije pokrenuli akciju prikupljanja plastične ambalaže i limenki i odlučili da novac doniramo u humanitarne svrhe. U međuvremenu se desio zemljotres i onda sam ja na viber grupu škole poslala prijedlog da taj novac uplatimo organizaciji Pomozi.ba za pomoć Turskoj i Siriji. Nastavnica nam je skrenula pažnju da nemamo dovoljno flaša pa smo organizirali akciju tokom vikenda na jednoj od divljih deponija i prikupili plastične flaše, a usput očistili obale Drine", ispričala je Amina Baljić, jedna od učesnica akcije.

Goraždanska firma "Bosna Plastik" otkupila je ambalažu, a već sada su učenici spremni i za novu akciju. Ovaj put žele prikupljati igračke za vršnjake iz zemljotresom razorenih područja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()